Canon kondigt EOS-1D C aan

Canon breidt zijn ‘Cinema EOS System’ uit met de nieuwe EOS-1D C. Het gaat hier om is een digitale spiegelreflex met 4K-videoregistratie (4096 x 2160 pixels).

Sensor
De EOS-1D C is gebaseerd op de begin dit jaar aangekondigde spiegelreflex EOS-1D X en heeft een CMOS-sensor met 18,1 megapixel. Deze sensor is geoptimaliseerd voor video en biedt videoprofessionals de vrijheid om de beeldresolutie aan te passen aan het onderwerp of het gewenste eindresultaat.

Tijdens 4K-opnamen worden pixels gebruikt binnen een oppervlak dat overeenkomt met een APS-H-sensor.
De camera slaat foto’s en video’s op op CF-kaarten bij alle resoluties tot en met 4K. De videobeelden kunnen via een geïntegreerde HDMI-aansluiting worden uitgevoerd naar een externe recorder.

Nieuwe objectieven
Als onderdeel van het Cinema EOS System heeft Canon ook twee 4K EF-Cinema-objectieven geïntroduceerd: de CN-E 15.5-47mm T2.8 L S en het telezoomobjectief CN-E 30-105mm T2.8 L S (beide EF-vatting). Ook deze modellen zijn  geoptimaliseerd voor registratie van hoge kwaliteit videobeelden.

De Canon EOS-1D C is beschikbaar vanaf oktober 2012. De adviesprijs is nog niet bekend, maar op in het geruchtencircuit op internet wordt een prijs van 3500 euro genoemd.

Geef een reactie