Natuurfotografie van Loulou Beavers

Foto: Loulou Beavers

Wat doe je wanneer je als fotograaf oog in oog staat met dat zo vurig gezochte dier –  hert, vos, lynx of wolf? “Maak eerst je heb-foto en ga dan voor een tweede foto nadenken over hoe je het dier in een mooie compositie kunt zetten. Negen van de tien keer blijft het dier wel staan.” Dit is het advies dat Loulou Beavers geeft aan deelnemers van een van haar vele natuurfotografieworkshops in binnen- en buitenland.

Loulou Beavers heeft ook al in diverse uitgaven van CHIP FOTO-VIDEO tips gegeven voor het maken van creatieve natuurfoto’s. In het uitgebreide interview in de nieuwe uitgave 60, vanaf dinsdag 17 april in de winkels, vertelt ze hoe zij tot creatieve foto’s komt. “Ik wil graag aan wildfotografie doen met de insteek van een landschapsfotograaf. Er is altijd wel een boom, of er zijn lijnen, of de schaduw valt op een bepaalde manier – je kunt het allemaal gebruiken om tot een compositie te komen.”

De nieuwe uitgave van CHIP FOTO-VIDEO heeft nog veel meer te bieden: als je in plaats van wild liever kiest voor je eigen huisdier, geven we je handige tips om tot bijzondere dierenportretten te komen. Verder gaan we uitvoerig in op allerhande aspecten van zwart-witfotografie. Ook bieden we je weer uitvoerige cameratests: we testen de professionele Nikon D4 en we geven een grondige test van de videofunctie van actuele spiegelreflexen en systeemcamera’s.

Geef een reactie