Accessoires en gadgets: lensbal en ministatief

11 juni 2018
Accessoires en gadgets: lensbal en ministatief

Rollei Lensball 90mm

Wil je creatieve foto’s maken met je camera, gebruik dan deze Rollei Lensball. Deze bol van massief, transparant en 100% zuiver glas, zorgt voor nieuwe perspectieven bij bijvoorbeeld landschapsfotografie, architectuurfotografie en straatfotografie. De lensball is ideaal voor heldere en scherpe reflecties. Door de eigenschappen van glas krijg je een vertekend beeld dat ook nog eens op zijn kop staat. Het mooiste effect bereik je door scherp te stellen op je onderwerp ín de bal. Door te spelen met je scherptediepte trek je de aandacht naar de bal. Mooie effecten zijn ook te bereiken door symmetrische vormen in de bal te vangen. Of leg je bal neer op een (kleurrijke) ondergrond en betrek de bal in je compositie. De bal is gemaakt van helder glas, zonder luchtsluis, luchtbellen of strepen. Met het meegeleverde doekje maak je de lensball eenvoudig schoon.

Phottix Mitros TTL met gratis mobile set (Nikon)

De Mitros TTL Flitsset van Phottix bevat alles wat je nodig hebt om snel een kleine portretstudio op te zetten: een flitsparaplu, een lampstatief, een balhoofd, een draagtas, en natuurlijk de Phottix Mitros TTL systeemflitser. Hiermee kun je meteen aan de slag om de wereld van de studiofotografie te ontdekken! Draadloos en snelle interval, voor je het weet heb je een veelzijdige studio!

Phottix Mitros TTL met gratis mobile set (Nikon)

Leofoto Ministatief MT-01 met Ballhead LH-025

Van het merk Leofoto is het ministatief MT-01 een ideale reisgenoot. Het weegt slechts 168 gram, maar kan maar liefst 50 kg dragen! Nu zijn er natuurlijk geen camera-lenscombinaties met dit gewicht, het geeft evengoed wel aan wat een sterk staaltje deze driebeen levert. Op het statief kan de meegeleverde ballhead LH-25 worden geplaatst, voor iedereen die 360 graden wil ‘pannen’ en de camera 90 graden wil kunnen kantelen. Zowel het statief als het balhoofd zijn gemaakt van geadoniseerd vliegtuigaluminium. De statiefpootjes zijn voorzien van rubberen anti-slipdoppen, voor maximale grip op de ondergrond. De MT-01 en andere Leofoto-statieven zijn verkrijgbaar bij onder andere Kamera Express en CameraNU.nl.

Leofoto Ministatief MT-01 met Ballhead LH-025

Wacom Intuos M

De Wacom Intuos heeft maar liefst 4096 graden van drukgevoeligheid en dat is voor de begenadigd tekenaars onder ons goed nieuws. Bovendien bevat de meegeleverde software ook veel opties voor artistiek aangelegde gebruikers. Maak jij bij jouw pennenstreken hooguit het onderscheid tussen een dikke en een dunne lijn? Lees dan tóch vooral verder, want je hoeft geen grafisch ontwerper, professioneel fotograaf of bouwkundig tekenaar te zijn om baat te hebben bij een tekentablet zoals deze Wacom.

Een tekentablet is een uitkomst voor iedereen die langer achter de computer zit dan goed voor hem is. Een trackpad of muis mag een prima oplossing lijken voor langdurig gebruik, maar ergonomisch gezien zijn deze apparaten een drama voor je pols en houding. Een tekentablet is dan een goed alternatief. Overweeg je een tekentablet om je schouders, rug en nek te ontzien, dan is deze Wacom een goede kandidaat. Waarom? Dat merk je zodra je de driver geïnstalleerd hebt en de Wacom zich in je besturingssysteem nestelt.
Buiten 4096 graden van drukgevoeligheid heeft de Intuos misschien ook wel 4096 mogelijkheden om de tablet, de ingebouwde toetsen en het acculoze pennetje aan te passen aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.

Wacom Intuos

Als je wilt, kun je zelfs voor elk programma waarin je de Intuos gebruikt afzonderlijk aangeven wat je voorkeuren zijn. Het maakt daarbij ook niet uit of je links-, rechts- of onhandig bent. Het resultaat is dat je ontzettend veel opties hebt om een systeem te gebruiken terwijl je er nog mee moet leren omgaan. Al die instellingen zijn in eerste instantie nogal overweldigend en de eerste dagen zijn een absolute crime; even doorbijten dus.

Leg je muis of trackpad maar even weg in die periode, want het is verleidelijk om die te blijven gebruiken en in je oude gewoontes te blijven hangen. Tot slot nog een advies over de verschillende aansluitingen. Er zijn drie versies van de Wacom Intuos. De S-versie is voorzien van enkel een usb-aansluiting en is dus bekabeld. Voor een combinatie van usb én bluetooth moet je de M-variant hebben. Want om kabelspaghetti op je bureau te vermijden, kies je natuurlijk voor een bluetooth-versie.

Wacom Intuos

We gebruiken cookies om deze website goed te laten werken en het gebruik te meten. Meer informatie.

Accepteren